500 гр. - қырыққабат
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 1/4 - кесе сірке суы 0,5 ас қасық. қант қасықтары 1/2 шай қасық тұз
Сипаттамасы Қызыл қырыққабаттың басын аршып, жуыңыз, төрт бөлікке кесіңіз де, сабағын алып тастағаннан кейін өте жұқа етіп тураңыз. Қырыққабатты кастрюльге салыңыз, үстіне қайнаған су құйыңыз, қақпақпен жабыңыз, 20-30 минут қоя тұрыңыз, содан кейін оны елекке немесе дуршлагқа тастаңыз. Содан кейін оның үстіне суық су құйып, сығып, араластырып, тағы 20-30 минут қоя тұрыңыз. Салатқа 1 ас қасық қосуға болады. өсімдік майының қасық. Қырыққабатты қайнаған сумен шаюға болмайды, бірақ жұмсақ болғанша және қара шырын шыға бастағанша тұздап, қолыңызбен сүртуге болады. Содан кейін қырыққабатты сығып, сірке суын құйып, қант қосып, араластыру керек. Бірнеше минуттан кейін қырыққабаттың түсі ашық болады.