Қызылбас қырыққабаттан жасалған салат
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Қызыл қырыққабат-1250 кг, өсімдік майы -4 ас қасық, шарап сірке суы - 3 ас қасық, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Қырыққабаттың басын тазалаңыз, сабағын кесіңіз, оны жапырақтарға бөліп, суық су ағынының астында шайыңыз. Қалыңдауды алып тастаңыз, жапырақтарды ораңыз, майдалап тураңыз және қырыққабатты жұмсақ ету үшін тұзбен сүртіңіз. Бөлінген шырынды сығып алыңыз. Қырыққабатты салат ыдысына салыңыз, май мен сірке суын құйыңыз. Бір сағаттан кейін жүз литрге қызмет етіңіз. Қызыл қырыққабат салатын көбірек мөлшерде дайындауға және банкаларда 2-3 күн сақтауға болады.