Балдыркөктен және басқа да шикі көкөністерден жасалған салат
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Балдыркөк - 2 орташа тамырлы көкөніс, 1 сәбіз, 1 ақжелкен тамыры, 1 ақжелкен тамыры, 1/4 бас қызыл қырыққабат, 1/4 бас ақ қырыққабат, 1 ас қасық қызылша, өсімдік майы - 5 ас қасық, шарап сірке суы - 3 ас қасық, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Балдыркөк, сәбіз, ақжелкен, ақжелкен мен қызылшаны ірі үккіштен өткізіп, тұздап, 20-30 минутқа қалдырыңыз. Қызыл және ақ қырыққабатты жапырақтарға бөлшектеңіз, шайыңыз, қоюландырғыштарды кесіңіз, жапырақтарды ораңыз, жұқалап тураңыз, тұзбен сүртіңіз және 15-20 минутқа қалдырыңыз. Барлық көкөністер мен қырыққабатты сығып, салат ыдысына салып, май мен сірке суымен дәмдеңіз, жақсылап араластырыңыз. 15 минуттан кейін үстелге қызмет етіңіз.