Тік қарақұмық ботқасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 800 г қарақұмық жармасы, 200 г сары май, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Қарақұмықты сұрыптап, електен өткізіп, таза, құрғақ табада баяу отта қызыл түске дейін қуырыңыз. Содан кейін жарманы кастрюльге немесе басқа қалың қабырғалы ыдыстарға көлемінің жартысына дейін құйыңыз. Жарма ыстық болған кезде жарманы сары маймен араластырыңыз, сосын тұздап, қайнаған суға құйыңыз, жарманы әрең жауып, қайтадан араластырыңыз да, ыстық пешке 3 сағатқа қойыңыз.Ботқаның күйіп кетуіне жол бермеу үшін табақшамен немесе табақпен жабыңыз. су құйыңыз, ол буланған кезде үнемі құйыңыз. Ботқа қуырылған тауық етінен, қаздан немесе үйректен алынған сары маймен немесе маймен, сондай-ақ шошқа майына қуырылған пиязбен бірге беріледі. Ол қырыққабат сорпасы мен борщпен, ал салқын түрде - сүтпен немесе кілегеймен бірге беріледі.