Орамжапырақты тұшпара
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер Ақ қырыққабат 60, сүт немесе су 120, сары май 50, жарма манна 150, жұмыртқа 2 дана., қант 6, ұнтақталған бұрыш 0,2, нан үгіндісі 25, қаймақ 20, шөптер, тұз.
Сипаттамасы Ақ қырыққабат ұсақталып, сары май қосылған сүтпен немесе сумен құйылады және баяу отта пісірілгенге дейін рұқсат етіледі. Қыздыруды тоқтатпай, жарма құйып, қоюланғанша қайнатыңыз. Массаны жаңа сүттің температурасына дейін салқындатқаннан кейін жұмыртқа, тұз, қант және бұрыш қосып, нан үгіндісі себілген тақтаға қалыңдығы 3 см шұжықпен жайып, тұшпараны тураймыз. Оларды тұздалған қайнаған суға батырады, баяу отта 10 минут қайнатады, сүзеді және қуырғышта майға қуырады. Туралған шөптерге себілген сары маймен немесе қаймақпен бірге беріледі.