Поляк арша соусы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 2 ас қасық. ұсақталған аң қалдықтарының қасықтары, 50 г ысталған ет, 1 пияз, 1 ас қасық. қасық ұсақталған кептірілген арша жидектері, 1/2 сәбіз, 1/4 балдыркөк тамыры, 1 кесе сорпа, әрқайсысы 30 г ұн мен май, 1/2 кесе құрғақ ақ шарап, 1 шай қасық томат пюресі (міндетті емес).
Сипаттамасы Аңның немесе үй құстарының (үйрек, қаз) қалдықтарын ұсақтап тураңыз. Жіңішке жолақтарға туралған тамырлар мен пиязды қосып, бәрін қызарғанша кастрюльге салыңыз. Содан кейін сорпаны құйып, баяу отта бір сағат қайнатыңыз, қажет болған жағдайда аздап сорпаны қосыңыз. Ұн мен майдан жеңіл таңғышты дайындап, тамыр мен пиязбен біріктіріп, туралған құрғақ арша жидектерін қосыңыз. Алынған тұздықты қайнатыңыз және електен сүртіңіз немесе блендермен ұнтақтаңыз. Оған шарап құйыңыз, дәміне қарай тұз қосып, лимон шырынын қосып дәмдеңіз. Қажет болса, қызанақ пюресін қосуға болады.