Сүт қосылған тауықтың төс етінен жасалған сорпа
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты8 минут
Өнімдер 200 мл сүт, 200 мл су, 300 г тауықтың төс еті (сүйектері бар), 1 пияз, 100 г кілегей, 75 г құрғақ ақ шарап, 1 ас қасық. сары май қасық, 2 ас қасық. ас қасық бидай ұны, 1 сарысы, тұз.
Сипаттамасы Етті сүйектен бөліп, 1-2 см текшелерге кесіңіз. Туралған пиязды қосып, сумен араластырылған 150 мл сүт құйыңыз. Қақпақпен жабылған күйде 100% температурада 8 минут пісіріңіз. Қалған сұйықтықты қосып, тағы 3 минут қайнатыңыз. Ұнды сары маймен араластырыңыз, сорпамен біртектес болғанша сұйылтыңыз және сорпаға құйыңыз. Жылдам қыздырыңыз (100% температурада 1 минут). Жұмыртқа мен кілегейді араластырып, сорпаға қосыңыз. Артық қайнатуға болмайды! Тұз, бұрыш қосып, шарап құйып, араластырыңыз.