Қызанақ сальса
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер 500 г піскен қызанақ, 1 пияз, 1 түйір сарымсақ, 1 балдыркөк тамыры, 1 сәбіз, 2 - 3 ақжелкен тамыры, 1 шай қасық ұн, 1 ас қасық. қасық өсімдік майы, 1 стакан сорпа, тұз, бұрыш, насыбайгүл немесе майоран дәміне қарай.
Сипаттамасы Қызанақтан жасалған сальса (тағамдар: Перу) Көкөністер мен шөптерді ұсақтап турап, өсімдік майына бұқтырыңыз. Ұнды, туралған қызанақты қосып, сорпаны құйып, сальса әрең қайнайтындай етіп өте баяу отта 30 минуттан 3 - 6 сағатқа дейін қайнатыңыз. Италияда сенгендей, тұздық неғұрлым ұзақ қайнатылса, соғұрлым дәмді болады. Дайын тұздықты електен сүртіңіз, дәміне қарай тұз бен бұрыш қосыңыз.