Поляк соусымен қайнатылған хек
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер 800 г балық, 1 сәбіз, 2 пияз, 1 ақжелкен тамыры, 2 лавр жапырағы, 3 бұршақ қара және хош иісті бұрыш, тұз. Тұздық үшін: 1,5 кесе сорпа, 1 ас қасық. қасық ұн, 1 ас қасық. қасық өсімдік майы, жұмыртқа, 1/2 ас қасық. қасық май, ақжелкен, лимон қышқылы, тұз.
Сипаттамасы Балықтың басын, желбезектерін және ішін алып тастаңыз, шайыңыз және кесектерге кесіңіз. Қайнаған тұзды суға тазартылған көкөністерді, тұзды, лавр жапырағын, бұрышты салып, 25-30 минут қайнатыңыз, сосын балық кесектерін салып, дайын күйге келтіріңіз. Балықты картоп пюресі мен поляк соусымен бірге ұсыныңыз, туралған ақжелкенге себіңіз. Тұздық: ұнды сары майға қуырыңыз, балық қайнатылған сүзілген ыстық сорпамен сұйылтыңыз, қайнатыңыз. Туралған тік жұмыртқаны, жасыл ақжелкенді, сары майды, лимон қышқылын, тұзды қосып, 5-10 минут қайнатыңыз.