Қызыл шараптағы камбала
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер 500-750 г балық үшін - 1 стакан қызыл үстел шарабы, 1 ас қасық. қасық ұн, 800 г картоп, әрқайсысы 1 дана. ақжелкен мен пияз, 2 ас қасық. ас қасық май.
Сипаттамасы Табаның түбіне тазартылған, жуылған және туралған ақжелкен мен пиязды салып, 4 дана қосыңыз. қалампыр, аздап бұрыш және лавр жапырағы. Тамырлардың үстіне дайындалған және кесектерге кесілген балықты, тұзды салып, үстіне қызыл ас шарабы мен бір стақан сорпаны (немесе суды) құйыңыз. Кәстрөлді қақпақпен жабыңыз және 15-20 минут пісіріңіз. Балық дайын болған кезде сорпаны басқа кастрюльге құйып, тұздықты бу бекіресіне арналған тұздықпен бірдей етіп дайындаңыз. Қызмет көрсету кезінде балық кесектерін қыздырылған табаққа салыңыз, қайнатылған тұтас картоппен безендіріңіз және електен сүзілген тұздықты құйыңыз. Сол сияқты көксерке, шортан, жыланбалықты да дайындауға болады.