Желкек және аскөк соусы қосылған форель филесі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер 2 порция үшін: 1 форель, 1/2 л балық сорпасы, 2 ас қасық.л Қаймақ, 1 ас қасық.л Майонез, 1/2 ас қасық.л. Жаңадан үгітілген желкек, аздап майдалап туралған аскөк, тұз, ұнтақталған ақ бұрыш, лимон шырыны, 1 шоқ көктерек.
Сипаттамасы Форельді ыстық, бірақ қайнамайтын балық сорпасы бар кастрюльге салып, өте баяу отта шамамен 10 минут пісіріңіз. Кәстрөлді оттан алыңыз да, балықты сорпада тікелей суытыңыз. Қаймақ, майонез, желкек және аскөк араластыру арқылы тұздықты дайындаңыз. Тұз, бұрыш себіңіз, лимон шырынын себіңіз. Форельді кастрюльден алыңыз да, сорпаны ағызып жіберіңіз. Кішкене пышақпен басынан бастап артқы жағына тілік жасап, екі жағынан теріні алып тастаңыз. Шанышқы мен қасықтың көмегімен (қайтадан басынан бастап) филенің үстіңгі жартысын абайлап бөліңіз. Осыдан кейін (құйрықтан бастап) сүйекті алып тастап, филенің төменгі жартысын босатыңыз. Форель филесін табақтарға салыңыз, көк шөптермен безендіріңіз және дайындалған тұздықтың бір бөлігін үстіне құйыңыз. Тұздықтың қалдықтарын қайыққа салыңыз.