Кілегей қосылған форель
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 4 порция үшін: 4 жаңа форель (әрқайсысы 300 г), салат, ақ бұрыш, 1 бас ақжелкен, 1 үлкен ақжелкен, лимон бальзамының бірнеше жапырағы, 375 г кілегей, 1 лавр жапырағы 1. Пісіруге дайындалған форельді ішкі және сыртқы жағынан ағынды сумен жақсылап жуыңыз, содан кейін оны ағызып жіберіңіз. Екі жағын тұзбен және жаңа ұнтақталған бұрышпен сүртіңіз. Балықты отқа төзімді қалыптың түбіне салыңыз. 2. Салатты жуыңыз, жеуге жарамсыз бөліктерін кесіп, тураңыз, ақжелкенді жуыңыз, жапырақтарын шымшып, ұсақтап тураңыз. Лимон бальзамын жуыңыз және жұқа жолақтарға кесіңіз. Жасылдарды кілегеймен араластырыңыз. 3. Форельге кілегей құйыңыз, лавр жапырағын салыңыз. Тұмшапеште шөптермен кілегей құйып, Т = 180с температурада 20-25 минут пісіріңіз. 4. Дайын форельді алып, алдын ала қыздырылған табаққа салыңыз. Кремді кастрюльге құйыңыз, лавр жапырағын алыңыз да, қайнатуға қойыңыз. Үстелге балық пен тұздықты бөлек ұсыныңыз.