Қызыл сорпа
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Алыңыз: 2 бас қызыл қырыққабат, 2 сәбіз, ақжелкен тамыры, балдыркөк тамыры, 1 жасыл болгар бұрышы, 1 пияз, лимон шырыны, 500 г картоп, 4 ас қасық. л өсімдік майы, 1 ас қасық. л ұн (жақсырақ жүгері ұны), лавр жапырағы, қалампыр бұрышы. Сәбізді, ақжелкенді және балдыркөкті бағандарға, ал болгар бұрышын жолақтарға кесіңіз. Қырыққабатты турап, пиязды тураңыз. Барлық көкөністерді кастрюльге салыңыз, су құйыңыз, өсімдік майын құйыңыз және дайын болғанға дейін пісіріңіз. Картопты текшелерге кесіп, көкөністерден бөлек пісіріңіз. Ұнды сумен араластырыңыз, сорпаға қосыңыз, лимон шырынын қосып, араластырыңыз. Картопты табақтарға салыңыз да, сорпамен жабыңыз.