Пикана (тағамдар: Боливия)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Бұл мерекелік тағам Боливияда Рождествода дайындалады. Компоненттер - еттің екі немесе үш түрі: сиыр, қой және тауық еті. Қуыруға арналған табада еттің әрбір бөлігін бөлек қуырыңыз (тауық еті сәл кейінірек), табаға салыңыз. Тұз қосып, дәмдеуіштерді қосып, ыстық сумен жауып, бір сағаттай пісіріңіз. Көкөністерді (пияз, сәбіз, болгар бұрышы) ірі жолақтарға кесіңіз, сонымен қатар қуырыңыз және етке қосыңыз. Тағы бірнеше минут қайнатыңыз және картопты (бір порцияға 2-3), тұтас, кеспей салыңыз. Аздап шарап пен бір уыс мейіз қосыңыз. Картоп пісірілген кезде майдалап туралған сарымсақ пен ақжелкенді салыңыз. Жүгеріні бөлек пісіріңіз. Сорпа мен жүгері қосылған терең табаққа салыңыз. Ыстық тұздық бөлек беріледі.