Ірімшік қосылған күріш шары
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер 2 кесе күріш, 1/4 балдыркөк, 1 пияз (немесе пияз), 1,5 кесе сорпа (текшеден алуға болады), 100 г ірімшік, тұз, бұрыш, даршын, 1 ас қасық. л қаймақ, 1 ас қасық. л сары май, гарнирге арналған жасыл салат.
Сипаттамасы Сары майды ерітіп, күрішті қосып, табаға аздап қуырыңыз. Балдыркөкті кішкене жолақтарға, ал пиязды кішкене тілімдерге кесіңіз. Қуырылған күрішке қосыңыз және шамамен 5 минут қуырыңыз. Сорпаны біртіндеп қосып, 10-15 минут қайнатыңыз (сорпа толығымен булануы керек). Табаны оттан алыңыз, қаймақ, тұз, бұрыш қосып, жақсылап араластырыңыз. Ірімшікті үккіштен өткізіп, ыстық күрішке қосыңыз, араластырыңыз және қақпақпен жабыңыз. Ірімшік толығымен ерігенше күтіңіз. Салат ыдысын салқын сумен шайып, күрішті ыдысқа салыңыз, оны аздап езіңіз. Табаққа жасыл салат жапырақтарын салыңыз. Күрішті оның үстіне салат ыдысын төңкеріп, аздап түрту арқылы жайыңыз. Салат ыдысының пішінін алған күріш салат жапырақтарында қалады. Қажет болса, үстіне даршын себіңіз.