Бұқтырылған ет
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 400 грамм макарон өнімдері үшін сізге қажет: 200 грамм сиыр еті, ет тартқыштан айналдырылған немесе басқа жолмен ұсақталған, 2 тауық бауыры, 25 грамм құрғақ саңырауқұлақтар, 1 пияз, 1 кішкене сәбіз, 1 балдыркөк бұтағы, ақжелкен шоғыры, 3 ас қасық томат пастасы, 30 грамм шошқа еті, 20 грамм сары май, 50 грамм үгітілген қатты ірімшік, бір шымшым қант (дәміне қарай), бір шымшым ұнтақталған мускат жаңғағы, тұз және бұрыш.
Сипаттамасы Дайындау: Құрғақ саңырауқұлақтарды жылы суға батырыңыз. Осы уақытта төс етін ақжелкен мен сарымсақ түйірімен бірге ұсақтап тураңыз. Пиязды, сәбізді және балдыркөкті бөлек ұсақтап тураңыз. Туралған көк шөптер мен көкөністерді сары майға туралған төс етімен бірге 10 минут қуырыңыз. Содан кейін майысқан етті қосып, ол ағарғанша қуырыңыз. Осыдан кейін шарапты құйып, ол буланғанша күтіңіз. Осыдан кейін ғана аздап жылы сумен сұйылтылған томат пастасын құйыңыз. Тұз, бұрыш себіңіз, бір шымшым қант пен үгітілген мускат жаңғағын (дәміне қарай), сосын ірі туралған саңырауқұлақтар мен тауық бауырын қосыңыз. Қақпақты жабыңыз және бір сағат бойы баяу отта пісіріңіз. Макарондарды қайнатыңыз, оларға тұздықты салыңыз, араластырыңыз және үгітілген ірімшікке себіңіз.