Ресейлік мерекелік солянка
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Кез келген балықтан бір литр өте күшті сорпаны дайындаңыз. Майдалап туралған пиязды майға арналған кастрюльге қуырыңыз. Ұнды пияздың үстіне абайлап себіңіз, араластырыңыз, ұн қызарғанша пісіріңіз. Содан кейін кастрюльге балық сорпасын және қияр тұзды ерітіндісін құйыңыз, жақсылап араластырыңыз және қайнатыңыз. Саңырауқұлақтарды, каперстерді ұсақтап тураңыз, зәйтүннен тұқымдарды алып тастаңыз, барлығын сорпаға қосыңыз, қайнатыңыз. Балықты кесектерге кесіңіз, қайнаған сумен күйдіріңіз, қабығы аршылған май, пюре қызанақ және қияр қосылған табада қайнатыңыз. Кәстрөлге балық пен қиярды қосып, ходжеподжды баяу отта балық дайын болғанға дейін пісіріңіз. Дайын болғанға дейін үш минут бұрын лавр жапырағы мен дәмдеуіштерді қосыңыз. Дұрыс дайындалған солянкада ақшыл, сәл қызарған сорпа, өткір дәм, балық пен дәмдеуіштердің иісі бар. Қызмет көрсету кезінде табақтарға балықтың әр түрінің бір бөлігін салыңыз, сорпамен жабыңыз, бір стақан лимон, аскөк немесе ақжелкен, зәйтүн қосыңыз. Ходжеподжға балықпен бірге пирогтарға қызмет етуге болады.