Бал қосылған сазан
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Сазан - 1 кг, бал - 1 ас қасық. қасық, мейіз - 2 ас қасық. қасықтар, пияз -1/2 бас, желатин - 10 г, сорпа - 1 стакан, 9% сірке суы - 1 ас қасық. қасық, дәміне қарай тұз, бұрыш, сәбіз, ақжелкен тамыры, лимон, жұмыртқа.
Сипаттамасы (тағамдар: украиндық) Әдеттегідей дайындалған балықты бөліктерге бөліп, табаға салып, аршылған және туралған сәбізді, ақжелкенді, пиязды, бұрышты, тұзды, суды қосып, қайнатыңыз. Пісірілген сазан кесектерін табаққа салыңыз, лимон кесектерімен, жұмыртқа мен ақжелкенмен безендіріңіз (1-2 жапырақ). Електен сүзілген сорпаны бастапқы мөлшерінің 2/3 бөлігіне дейін қайнатыңыз, салқындатыңыз, сүзіңіз, суға малынған желатинмен біріктіріңіз, толығымен ерігенше араластырыңыз, сірке суын құйыңыз, қайнатыңыз, қайтадан сүзіңіз және салқындатыңыз, содан кейін мейізбен бірге қайнатылған балмен араластырыңыз. , сазан құйып, ыдысты қоюландыру үшін салқын жерге қойыңыз.