Ревеньден алынған квас
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Қажетті: 300 г ревень жапырақтары, 2, 5 л су, 1 ас қасық. қант, 15 г ашытқы, зире, 14-15 насыбайгүл жапырағы.
Сипаттамасы Дайындау тәсілі. Ревень жапырақтарын насыбайгүл жапырақтарымен және зире дәндерімен бірге қайнатыңыз. Сорпаны салқындатыңыз және сүзіңіз. Оған ашытқы, қант қосып, араластырыңыз да, бір күн бойы жылы жерде тұрыңыз. Содан кейін қайтадан сүзіңіз, бөтелкеге құйыңыз, жақсылап жабыңыз және суық жерде сақтаңыз. Квасты 2-3 күннен кейін ішуге болады.