"Кілегей қосылған қаражидек" жөкемен торт
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты70 минут
Өнімдер Бисквит торты: 75 г ірі ұн, 4 жұмыртқа, 100 г бал, 1\2 шай қасық. үгітілген лимон қабығы, 1 ас қасық. л бидай ұны, бір шымшым тұз. Салмасы: 400 г жаңа піскен немесе мұздатылған қаражидек, 2 ас қасық. л бал, 200 г кілегей. Декорация: 100 г бүлдірген, 200 г кілегей, 1 ас қасық. л сах. ұнтақтар.
Сипаттамасы 12 порция 220 ккал Дайындау: 70 минут Пісіру: 35 мин. Ірі тартылған ұнды майсыз тефлон табада қызарғанша 5 минут қуырыңыз. үнемі араластыра отырып. Сарысын балмен кілегей консистенциясы болғанша шайқаңыз. Белки тұзбен шайқаңыз, сарысы бар кілегейге құйыңыз. Қуырылған ұнды, лимон қабығын және еленген бидай ұнын араластырып, жұмыртқа қоспасымен біріктіріңіз. Пешті t = 175 С дейін қыздырыңыз, пішінді пергаментпен жабыңыз, қамырды жайыңыз. 35 минут пісіріңіз. Салқын. Толтыру. Жидектерді балмен араластырыңыз. Кремді шайқаңыз. Бисквит тортын көлденеңінен кесіңіз. Торттың төменгі жартысын кілегеймен майлаңыз, бал-жидек қоспасымен жабыңыз. Торттың 2-ші жартысымен жабыңыз. Әшекейлеу. Қаймақты қантпен бірге шайқаңыз. ұнтақпен. Алынған массамен тортты шеттеріне тегістеңіз. Жидектерді үстіне жайыңыз. Қаласаңыз, лимон бальзамының жапырақтарымен безендіре аласыз. Р. С. Тортты безендіру алдында тоңазытқышқа 1 сағатқа қойыңыз.