Сарымсақ қосылған бидай пампушкалары
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Бидай ұны 80, су 30, қант 5, ашытқы 2,5, өсімдік майы 5, су 20, тұз.
Сипаттамасы Ашытқы, қант, тұз және ұн (норманың 1/4 бөлігі) жылы суда сұйылтылып, қамыр иленеді. Олар оны көтеруге мүмкіндік береді, содан кейін ұнның қалған бөлігін, өсімдік майын қосып, жақсылап илеп, қайтадан көтеруге мүмкіндік береді. Салмағы 25 г орамдарды пішіндейді, оларды қуыруға арналған табада ерітеді және пеште пісіреді. Сарымсақ тұзбен езіліп, өсімдік майымен және қайнатылған сумен сұйылтылады. Пампушкалар осы тұздықтың астында беріледі.