Грек әйелдері (Екі нұсқа)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Қарақұмық ұны 80, жұмыртқа 1/4 дана., сары май 5, қант 2, ашытқы 3, сүт 30, өсімдік майы 10, қаймақ 20.
Сипаттамасы 1 нұсқа: Ашытқы, қант, тұз, шикі жұмыртқа, еленген қарақұмық ұны, қыздырылған сары май жылы сүтке салынады, қою қамыр иленеді де, жақындай береді. Содан кейін қамырды қайтадан илейді, қайтадан жылы ұстайды және ұзын, жіңішке жолақтарға кеседі. Өнімдерді майланған пісірме табаққа салады, оларды проекторға қояды, пышақпен әр 2-3 см сайын кесіп, бұрын өсімдік майымен майлап, пеште пісіреді. Ыстық грек әйелдері қаймақпен бөлініп, аздап қыздырылған өсімдік майымен майланған. 2 нұсқа: Дайын қарақұмық ашытқысының қамыры пирожныйлар түрінде қалыпқа келтіріліп, қырыққабат жапырақтарына салынады және пеште пісіріледі. Қарасора тұқымын тұзбен және сумен ұнтақтап, грек жаңғағының осы қоспасымен жағып, дайын күйге келтіреді. Ыстық күйінде беріледі. Қарақұмық ұны 80, ашытқы 3, қант 2, жұмыртқа 1/4 дана., қырыққабат жапырақтары 200, қарасора тұқымы 20.