Дзяд
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Қамыр үшін: сүт 300, бидай ұны 700, ашытқы 20, қант 200, еріген сары май 120, сарысы 4 дана., лимон қышқылы, тұз, толтыру үшін: алма джемі 300, мейіз 50, құрма 30, немесе шарап жидектері 20.
Сипаттамасы Ашытқы қамыры иленеді, оған жақындауға рұқсат етіледі, кесек екі бөлікке бөлінеді, қабаттар жайылады. Бір қабат майланған пісірме табаққа салынады, үстіңгі қабатпен және екінші қабатпен жабылады. Толтырма келесідей дайындалады: мейіз, майдалап туралған құрма немесе шарап жидектері қыздырылған алма джеміне қосылады, қоспасы салқындатылады. Торттарды жұмыртқамен майлағаннан кейін, пеште орташа отта пісіріңіз.