Тұздықта қуырылған тауық еті (Сенегал)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер Тауық 300, пияз 20, сарымсақ 3, лимон 1/2 дана., лавр, қалампыр, ұнтақталған қара бұрыш, қуыруға арналған өсімдік майы, тұз.
Сипаттамасы Тауық еті бөліктерге бөлінеді. Лимон шырынынан, туралған пияз сақиналарынан, үгітілген сарымсақтан, лаврдан, тұздан, бұрыштан және қалампырдан маринад дайындалады, оны тауық етінің үстіне құйып, түні бойы қояды. Содан кейін етті пиязбен бірге қуырады, қайнаған суға құйып, тауықты дайын болғанға дейін жеткізеді. Сүзілген тұздық тауықтың үстіне құйылады және тағы 5 минут қайнатылады. Ұнтақталған күрішпен бірге беріледі.