Көк-о-ван (қызыл шараптағы тауық еті)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Тауық еті шамамен 1,5 кг, 4 ас қасық өсімдік майы, 150 г ысталған қаздың төс еті, туралған, 1 стакан бренди, 12 кішкене пияз, 1 қасық ұн, 1 тимьян сабағы, 1 бөтелке Кабернет (құрғақ қызыл), бұрыш, тұз. Іштегі қаңқаны 8 бөлікке бөлеміз. Тұз, бұрыш, ұнға айналдырамыз. Үлкен кастрюльде қаздың төс етін қуырыңыз. Саңылаулы қасықпен алып тастаймыз, ал қалған майға тауықтың бөліктерін қызартып аламыз. Біз брендиді шөмішке қыздырамыз, оны отқа қоямыз, тауықтың үстіне құйып, от сөнгенше күтеміз. Төс, пияз, тимьян қосып, шарап құйыңыз. Қайнатыңыз, отты азайтыңыз және бөліктерді айналдыра отырып, қақпақ астында 50-60 минут қайнатыңыз. Кесектерді пиязбен бірге табаққа салыңыз. Біз тұздықты қоюланғанша пісіруді жалғастырамыз (бір стақан тұздық шығуы керек).Тауықтың үстіне тұздықты құйыңыз.