Маринадталған тауықтың төс еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Қажет: 3 тауықтың төс еті, 6 ас қасық. л. алма сірке суы, 1 шоқ аскөк, 1 пияз (ірі), дәміне қарай тұз, бұрыш. Тауықтың төс еттерін шайыңыз және құрғатыңыз. Тұздықты дайындаңыз: сірке суын 1,5 стакан сумен сұйылтыңыз, пиязды сақиналарға кесіңіз де, тұздыққа салыңыз, аскөкті сол жерге ұсақтаңыз (жақсырақ сабақтар, аскөк бұтақтары, аздап ұсақтап, табаға салыңыз). Маринадты дәміне қарай тұз бен бұрыш себіңіз. 10 минут ішінде тауықтың төс етін кастрюльге салыңыз. Осы уақытта пешті 180-200 градусқа дейін қыздырыңыз. Тауықты табаға салыңыз, үстіне аскөк бұтақтарын салыңыз және қақпақпен жабыңыз. Тұмшапеште 45 минут пісіріңіз, содан кейін қақпақты алыңыз, отты азайтыңыз және тағы 10-15 минут қызартыңыз. Сары майға алдын ала қайнатылған және қуырылған, тілімдерге кесілген картоппен бірге қызмет етіңіз. Жаңа піскен шөптермен безендіріңіз.