Маринадталған тауықтың төс еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты10 минут
Өнімдер тауықтың төс еті - 3 дана. алма сірке суы - 6 ас қасық. л аскөк - 1 шоқ пияз - 1 дана. (ірі) тұз, бұрыш - дәміне қарай
Сипаттамасы Тауықтың төс еттерін шайыңыз және сулаңыз. Тұздықты дайындаңыз: сірке суын 1,5 стакан сумен сұйылтыңыз, пиязды сақиналарға кесіңіз де, тұздыққа салыңыз, аскөкті сол жерге ұсақтаңыз (жақсырақ сабақтар, аскөк бұтақтары, аздап ұсақтап, табаға салыңыз). Маринадты дәміне қарай тұз бен бұрыш себіңіз. 10 минут ішінде тауықтың төс етін кастрюльге салыңыз. Осы уақытта пешті 180-200 градусқа дейін қыздырыңыз. Тауықты табаға салыңыз, үстіне аскөк бұтақтарын салыңыз және қақпақпен жабыңыз. Тұмшапеште 45 минут пісіріңіз, содан кейін қақпақты алыңыз, отты азайтыңыз және тағы 10-15 минут қызартыңыз. Сары майға алдын ала қайнатылған және қуырылған, тілімдерге кесілген картоппен бірге қызмет етіңіз. Жаңа піскен шөптермен безендіріңіз.