Өзбек тілінде қайнатылған тауықтар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты40 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Тауық еті 1 кг, пияз 500 г. жасыл ақжелкен, аскөк және кинза әрқайсысы 5 е, лавр жапырағы, бұрыш және дәміне қарай тұз. Тауықтың күйдірілген ұшасын төс еті бойымен кесіп, ішін аршып, жақсылап жуып, тұздайды. Майдалап туралған пияз қара бұрышпен жақсылап араластырылады, кастрюльге салынады, шамамен 3 литр су құйылады, қайнатылады, дайындалған тауық оған батырылады және баяу отта қайнатылады (әтеш 1,5-2 сағ, тауық 1-1,5 сағ, тауық - 30- 40 мин) дайын болғанға дейін. Сорпа шөптермен және лавр жапырақтарымен дәмделеді. Пісірілген тауықты кастрюльден шығарады, салқындатады және үстелге салқын тағамдар ретінде ұсынады.