Өзбек тілінде толтырылған буға пісірілген тауық еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Тауық еті 1 кг, қой еті 300 г, айва 150 г, дәміне қарай бұрыш пен тұз. Тазартылған тауық суық сумен жуылады, ұсақ тұз бен қара бұрыш себіледі. Қышқыл айва ұсақ текшелерге кесіледі, тартылған ет қой етінен дайындалады, бәрі араластырылады. Тауық еті осы массамен толтырылады, манти-касканға салынады, 2,5 сағат буға пісіріледі.Дайын тауық еті салаттармен және қатты пісірілген жұмыртқалармен бірге салқын тағамдар ретінде беріледі.