Чихиртма (Тауық немесе қой етінен жасалған палау)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Тауық немесе қой еті 150, күріш 100, еріген сары май 20, жануар майы 10, пияз 60, лимон қышқылы 0,5, жұмыртқа 1 дана., даршын 0,2, шафран, аскөк, тұз.
Сипаттамасы Күріштен жиналмалы палау дайындалады. Тауық еті қуырылады және бөліктерге бөлінеді. Кесектерге кесілген қой еті де қуырылады. Содан кейін қуырылған пияз, лимон қышқылы, даршын, тұз қосылады, аскөк қосылған ұрылған жұмыртқа құйылады және пісіріледі. Етке палау беріледі, оның бір бөлігі шафранмен боялады.