Тауық немесе қой етінен жасалған сорпа
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Қой еті - 120 г немесе тауық еті - 135 г, жұмыртқа (сарысы) - 1 дана., қой немесе тауық майы - 10 г, ұн - 5 г, пияз - 15 г, шарап сірке суы - 10 г, шафран, шөптер. Қойды немесе тауықты дайын болғанға дейін пісіріп, бөліктерге бөліңіз. Сорпадан алынған маймен туралған пиязды құтқарыңыз, кептірілген ұн себіңіз және араластырыңыз. Сүзілген сорпаға қайнатылған пиязды, шафранның күшті су инфузиясын, тұзды, сірке суын немесе лимон шырынын қосып, 10-15 минут қайнатыңыз. Қызмет көрсету кезінде сорпасы бар ыдысқа аздап сорпа қосылған жұмыртқаның сарысын құйып, тауықтың немесе қойдың бір бөлігін салып, шөптерге себіңіз.