Қызылша пюресі сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Қызылша - 200 г, пияз - 20 г, ұн - 10 г, сары май - 15 г, қаймақ немесе кілегей - 25 г, сірке суы - 5 г, крутондар - 18 г. Шикі қызылшаны аршып, үккіштен өткізіп, сорпа мен май қосып қайнатыңыз. жұмсақ болғанша (Қызылшаның түсі сақталуы үшін сірке суын қосуға болады). Пиязды ұсақтап турап, майға себіңіз. Бұқтырылған қызылшаны, қуырылған пиязды сорпаға салыңыз, қайнатыңыз, ақ тұздықпен дәмдеңіз және баяу отта пісіріңіз. 15-20 минуттан кейін массаны сүртіп, қайтадан қайнатыңыз, массаның консистенциясы пюре сорпасына сәйкес келетін етіп сорпаны қосып, қаймақ немесе кілегеймен дәмдеңіз. Бөлек, сіз крутондарға қызмет ете аласыз.