Ананас қосылған тұздалған тауық еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Тауық еті 200, ананас 200, майонез 20, кілегей 20, жасыл салат 10, тұз, қант.
Сипаттамасы Суды тұз бен қантпен қайнатып, салқындатады. Тауық етін ішектен шығарады, жуады, бөліктерге бөледі және мезгіл-мезгіл айналдырып, 2 күн бойы пісірілген тұзды ерітіндіде ұстайды. Содан кейін ұшаны алып, аздап суға қайнатады, одан теріні алып тастайды және етін сүйектен бөледі. Майонезді кілегеймен араластырып, аздап ананас шырынын қосады. Тауық етінің бөліктерін салат жапырақтарына салып, үстіне үгітілген ананас сеуіп, үстіне тұздық құяды. Пісірілген картоп бөлек беріледі.