Скандинавиялық стильдегі тұздалған тауық еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Тауық 1200 г. майонез 50 г, кілегей 100 г, жеміс шырыны 20"Г. жасыл салат 20 г, жақсырақ үгітілген ананас 50 г, дәміне қарай тұз бен қант. Тұз бен қантты 1,5 литр суға салып, қайнатады және салқындатады. Тауықты ішектен шығарады, жуады, бөліктерге бөледі, тұзды ерітіндімен құяды және онда 2 күн ұстайды. Уақыт өте келе ет айналады. Содан кейін ұшаны тұзды ерітіндіден шығарады және аз мөлшерде суға қайнатады. Майонезді кілегеймен араластырады, жеміс шырынын қосады. Пластинаны салат жапырақтарымен жайып, үстіне тауық етін салып, үгітілген ананасқа себіңіз, үстіне тұздық құйыңыз. Пісірілген картоп тауықпен бірге беріледі.