"Ертегі" котлеттері
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 200 г тауық еті, 10 г құрғақ саңырауқұлақ, 20 г пияз, 30 г өсімдік майы, 1 жұмыртқа, бұрыш, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Тауық еті ет тартқыштан өткізіледі. Дәміне қарай тұздалған, бұрыш. Ұсақталған ет жақсылап араластырылады, аздап сүт қосылады және қопсытылатын етіп ұрылады. Олар оны бөліктерге бөледі, содан кейін толтыруды дайындайды. Кептірілген саңырауқұлақтар сіңдіріледі, содан кейін қайнатылады, майдалап туралады және қуырылған пиязбен араластырылады. Фарштың дайындалған бөліктерін жұқа қабаттарға жайып, әрқайсысының ортасына салмасын салып, тартылған еттің шеттерін жауып, пирог жасайды. Котлеттер ұрылған жұмыртқаға малынған және нан үгіндісіне пісірілген. Осыдан кейін котлеттер еріген сары майға батырылады және дайын болғанға дейін қуырылады. Котлеттерге күрделі гарнир беріледі: картоп, қырыққабат, қияр, алма.