Балиш (бәліш)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
![Основное фото](https://mealy.kz/mealy-recipe-logos/recipe-407-1.webp)
Өнімдер Ұн 100, сары май 20, қаймақ 30, қант 5, жұмыртқа 1/4 дана., қой еті 110, тауық еті 100, күріш 15, пияз 20, бұрыш, тұз.
Сипаттамасы Текшелерге кесілген қой етінің еті пісірілмеген күріш, пияз, тұз, бұрыш және сумен біріктіріледі. Сары май қосылған қаймаққа тұз бен қант қосып, сары май қамырын илеп, қалыңдығы 1 см екі қабатқа жайады. Бір қабат пісіру парағына қойылады, тартылған ет біркелкі қабатқа салынады, оның үстіне жіңішке туралған тауық еті салынады, салмасы екінші қабатпен жабылады, шеттері қысылады. Бәліш пеште пісіріледі, мезгіл-мезгіл қамырдағы тесіктер арқылы сорпа құйылады. Ыстық күйінде беріледі.