Балиш (бәліш)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты

Өнімдер
Ұн 100
сары май 20
қаймақ 30
қант 5
жұмыртқа 1/4 дана.
қой еті 110
тауық еті 100
күріш 15
пияз 20
бұрыш
тұз.
сары май 20
қаймақ 30
қант 5
жұмыртқа 1/4 дана.
қой еті 110
тауық еті 100
күріш 15
пияз 20
бұрыш
тұз.
Сипаттамасы Текшелерге кесілген қой етінің еті пісірілмеген күріш, пияз, тұз, бұрыш және сумен біріктіріледі. Сары май қосылған қаймаққа тұз бен қант қосып, сары май қамырын илеп, қалыңдығы 1 см екі қабатқа жайады. Бір қабат пісіру парағына қойылады, тартылған ет біркелкі қабатқа салынады, оның үстіне жіңішке туралған тауық еті салынады, салмасы екінші қабатпен жабылады, шеттері қысылады. Бәліш пеште пісіріледі, мезгіл-мезгіл қамырдағы тесіктер арқылы сорпа құйылады. Ыстық күйінде беріледі.
Ұқсас тағамдар
Как приготовить Балиш (бәліш) пошаговый рецепт с фото. Из продуктов вам понадобятся Ұн 100, сары май 20, қаймақ 30, қант 5, жұмыртқа 1/4 дана., қой еті 110, тауық еті 100, күріш 15, пияз 20, бұрыш, тұз.. Полный рецепт вы найдете на нашем кулинарном сайте Mealy.kz


