Ыстық найзағай
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Шошқа еті 150, шұжықтар 100, картоп 200, қышқыл алма 200, пияз 100, ет сорпасы 300, сары май 20, нан үгіндісі, ұнтақталған қара бұрыш, тұз.
Сипаттамасы Алма мен картоп аршылып, текшелерге кесіледі. Картопты ет сорпасында дәмдеуіштермен қайнатады, алма қосады және сорпаның барлығы дерлік қайнағанша 10-15 минут қайнатады. Шошқа етінің бір бөлігін ұрып-соғып, тұздайды, бұрыштайды, нан үгіндісіне салып, екі жағынан қуырады. Қуырудың соңында шұжықтар табаға салынады. Картоп пен алма бұрышталған, қуырылған пияз сақиналарымен жабылған, бір жағына шошқа еті, екінші жағына шұжық қойылады.