Толтырылған картоп 4
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер Картоп - 5 ірі түйнек, қаймақ - 200 мл, сүзбе - 200 г, аскөк, май - 100 г, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Жуылған картопты құрғатыңыз және пеште пісіріңіз. Содан кейін картопты тазалап, үстіңгі жағын кесіп, ортасын шай қасықпен алып тастап, қабырғаларын қалың етіп қалдырыңыз. Алынған картоп целлюлозасының жартысынан фаршты сүзбе, май, майдалап туралған аскөк және тұзбен пісіріңіз. Картопты тартылған етпен үстіңгі жағына емес, ішіне бір қасық қаймақ пен бір кесек сары май құйып, пісіру парағына салып, пешке 30 минутқа қоямыз. Пісірілген ыстық картопты жеке тағам ретінде немесе ет тағамдарына гарнир ретінде ұсыныңыз.