Сары май мен қаймақ қосылған картоп
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Картоп - 1,5 кг, сары май - 100 г, қаймақ - 200 мл, ақжелкен, 1 лимон қосылған шырын, дәміне қарай тұз бен бұрыш.
Сипаттамасы Шикі, қабығы аршылған картопты тілімдерге, тұзға, бұрышқа турап, қуырылған табаға салып, қайнаған суға салып, дайын болғанға дейін пісіріңіз. Дайын болған дерлік картопты сүзіп, қаймақ пен еріген сары маймен дәмдеңіз де, дайын болғанға дейін жеткізіңіз. Қызмет көрсетер алдында лимон шырынын қосып, майдалап туралған жасыл ақжелкенге себіңіз. Үстелге дербес тағам ретінде немесе ет тағамдарына гарнир ретінде қызмет етуге болады.