Вак-белиш (Бәліштер)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Ұн 100, сүт 30, еріген сары май 20, жұмыртқа 1/4 дана., қой еті 150 немесе сиыр еті 160, пияз 25, картоп 140, дәмдеуіштер, тұз.
Сипаттамасы Ашытқысыз ашытқысыз қамыр иленеді және 20-30 минут ішінде декомпрессияға қойылады. Қойды салмағы 10 г кесектерге бөліп, картоп пен пиязбен, туралған текшелермен, тұзбен, бұрышпен, лаврмен араластырады. Қамыр торттарға бөлінеді, әрқайсысының ортасына тартылған ет салынады. Торттың шеттері қысылып, оларды бүктемелерге жинап, кішкене тесік қалдырады, онда майлы сорпа мезгіл-мезгіл пісіру кезінде құйылады. Тесік кішкене қамырдан жасалған шармен жабылған.