Уч-почмак (Бәліштер)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Ұн 50, маргарин 10, жұмыртқа 1/4 дана., ашытқы 1, су 15, қант 2, қой еті 50, картоп 55, пияз 25, бұрыш, лавр, тұз.
Сипаттамасы Қой еті, шикі картоп және пияз ұсақ текшелерге кесіліп, өнімдер араластырылып, тұз, бұрыш, лавр жапырақтарымен дәмделеді. Ашытқысыз қамырдан жасалған қамырды пирожныйларға бөліп, әрқайсысының ортасына фаршты салып, шеттерін қысып, өнімге үшбұрыш пішінін береді. Жоғарыдан тесік қалдырылады, оны қамырдан жасалған шармен жабады. Қуыруға арналған шкафта бір сағат бойы пісіріңіз. Пісіру кезінде шұңқырға сорпа құйылады.