Ұйғыр самсасы (Бәліштер)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты20 минут
Өнімдер Тартылған ет 85, құйрық майы 10, ұн 50, қамырға арналған су 20.
Сипаттамасы Тік ашытқысыз қамырдан пирожныйлар жайылады. Әрқайсысының ортасына мантыға арналған фарш, құйрық майының бір бөлігін салып, қамырдың шеттерін қысып, өнімге үшбұрыш пішінін береді. Қысылған жағымен самса тандырдың қабырғаларына жабыстырылады, алдымен оларды сумен себеді, содан кейін самсаға су шашады және тандырды мықтап жабады. 20 минуттан кейін тандырдың үстіңгі және астыңғы саңылаулары ашылып, жылу үрленіп, самсалар ыстықта тағы 10-15 минутқа қалдырылады. Самсаға ыстық күйінде беріледі.