Жұмақ алмалары
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Қамыр үшін: бір жарым кесе ұн, 1 жұмыртқа, 1 ас қасық өсімдік майы, 1 шай қасық лимон шырыны, 1 шымшым тұз, бір жарым кесе жылы су.
Сипаттамасы Төңкерілген тәрелкені өрнек ретінде пайдаланып, жайылған қамырдан үлкен шеңберлерді кесіңіз. Қамырға арналған тістелген қалыптың көмегімен кішкене шеңберлер жасаңыз. Алынған алма өзегінің орнына қант, май және даршын қоспасын салыңыз. Алманы қамырға орап салыңыз. Саңылауларды суға малынған кішкене шеңберлермен жабыңыз. Қамырды жұмыртқамен сүртіңіз. Будың шығуы үшін "Қақпақтарды" екі-үш жерден тесіңіз. 200С температурада 30-40 минут пісіріңіз. Пісірілген алмаларды қант ұнтағына себіңіз. Ыстық күйінде ұсыныңыз.