Алма қосылған қысқа тоқаштар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 300 г ұн, 200 г сары май немесе маргарин, 100 г қант, 1 жұмыртқа, 1/2 лимонның үгітілген қабығы немесе аздап ванилин, 4 орташа алма, 2 ас қасық. л джем немесе мармелад. Жұмыртқаны майлау үшін. Ұнды слайдпен кесу тақтасына електен өткізеді, үстіне қант, лимон қабығы құйылады. Ұнда ойық жасалады, ішіне жұмыртқа айдалады. Сары майдың бөліктері ұнның үстіне қойылады. Барлық өнімдерді ұзын пышақпен турап, біртекті қамыр алынғанша қолмен тез илейді. Қамырды ұзақ уақыт илеу ұсынылмайды. Содан кейін қамырды шарға айналдырып, пергамент қағазға орап, тоңазытқышқа 1/2-1 сағатқа қояды. Содан кейін қамырды жұқа етіп жайыңыз (қалыңдығы 3 мм), диаметрі 5-6 см шеңберлерді кесіңіз. Дөңгелектердің жартысын параққа салыңыз. Алманың қабығын аршып, ортасын ұрып, сақиналарға кесіңіз. Қамырдың шеңберлеріне алма сақиналарын салыңыз, ортасына кішкене джем немесе мармелад салып, қамырдың қалған шеңберлерімен жабыңыз. Қамырдың шеттерін қысып, үстіне жұмыртқа жағып, қызарғанша пісіріңіз. Салқындатылған торттарды қант ұнтағына себіңіз.