Жұмыртқа мен ветчина қосылған пицца
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты20 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 4 порция үшін: 1 жұмыртқа, 300 г ұн, 15 г ашытқы, 125 мл сүт немесе су, 30 г сары май, 1/2 шай қасық. толтыруға арналған тұз: 6 жұмыртқа, 1 пияз, 300 г қызанақ, 200 г пісірілген ветчина, 1/2 шай қасық. тұз, ұнтақталған қара бұрыш, 1 ас қасық. л майдалап туралған насыбайгүл, аздап кептірілген розмарин, 2 ас қасық. л өсімдік майы, 100 г үгітілген гуда ірімшігі Жоғарыда аталған өнімдердің барлығын жұмыс үстеліне 1 сағат бұрын қойыңыз қамырды бөлме температурасына жету үшін дайындауды бастады. Бұл жағдайда олар бір-бірімен жақсырақ байланысады. Содан кейін ұнды ыдысқа електен өткізіп, тұз себіңіз. Құрғақ ашытқыны жылы суда ерітіп, ұнға құйып, араластырыңыз. Айранды зәйтүн майымен араластырып, ұнға да құйыңыз. Алдымен қамырды ыдысқа тиісті саптамалары бар қолмен электр араластырғышпен илеңіз, содан кейін ұн себілген үстелге қолыңызбен илеңіз. Қамырды жақсылап илеңіз, мезгіл-мезгіл үстелге қатты соғып, ол тегіс және серпімді болып, үстелге және қолдарға жабыспай қалғанша. Қамырды шардың пішініне келтіріп, оны қайтадан ыдысқа салыңыз да, крест тәрізді етіп кесіңіз. Бұл қамырдың тезірек сәйкес келуін қамтамасыз ету үшін жасалады. Тостағанды сүлгімен жабыңыз, сонда қамырдың бетінде қабық пайда болмайды және қамырдың көлемі 2 есе көбейгенше бөлме температурасында T = қалдырыңыз. Ол шамамен екі сағатқа созылуы мүмкін. Толтыру үшін пиязды тазалап, жұқа сақиналарға кесіңіз. Қызанақтарды қайнаған суға бірнеше минутқа салып, қабығын аршып, тілімдерге кесіңіз. Жұмыртқаны қатты қайнатыңыз, қабығын аршыңыз, сонымен қатар тілімдерге кесіңіз. Ветчинаны кішкене төртбұрыштап тураңыз. Қамырға қызанақ пен пиязды, үстіне жұмыртқа мен ветчина салыңыз. Тұз, қара бұрыш және шөптерге себіңіз. Өсімдік майымен себіңіз. Үгітілген ірімшік себіңіз. Пиццаны майланған пісірме табаққа салыңыз да, жылы жерге 20 минутқа қойыңыз. Осы уақытта пешті 220 градусқа дейін қыздырыңыз және ондағы пиццаны 20 минут пісіріңіз.