Пицца "Жыл мезгілдері"
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты20 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 4 порция үшін: 400 г ұн, 5 г ашытқы, 100 мл жылы су, 1 ас қасық. қасық зәйтүн майы, 1/2 шай қасық. тұз, 100 г айран, құюға арналған май: 400 г консервіленген қызанақ, 1 түйір сарымсақ, 300 г шампиньон саңырауқұлағы, 300 г консервіленген мидия, 300 г консервіленген артишок, 300 г пісірілген ветчина, 200 г қара зәйтүн, 60 г анчоус, тұз, ұнтақталған қара бұрыш, 1 жұмыртқа , 1 ас қасық. л. жаңа піскен немесе кептірілген орегано, 1 шай қасық. майдалап туралған жаңа насыбайгүл, 300 г адыгей ірімшігі немесе фета ірімшігі, 125 мл зәйтүн майы Осы өнімдердің барлығын қамырды дайындаудан 1 сағат бұрын жұмыс үстеліне қойыңыз, сонда олар бөлме температурасына жетеді. . Бұл жағдайда олар бір-бірімен жақсырақ байланысады. Содан кейін ұнды ыдысқа електен өткізіп, тұз себіңіз. Құрғақ ашытқыны жылы суда ерітіп, ұнға құйып, араластырыңыз. Айранды зәйтүн майымен араластырып, ұнға да құйыңыз. Алдымен қамырды ыдысқа тиісті саптамалары бар қолмен электр араластырғышпен илеңіз, содан кейін ұн себілген үстелге қолыңызбен илеңіз. Қамырды жақсылап илеңіз, мезгіл-мезгіл үстелге қатты соғып, ол тегіс және серпімді болып, үстелге және қолдарға жабыспай қалғанша. Қамырды шардың пішініне келтіріп, оны қайтадан ыдысқа салыңыз да, крест тәрізді етіп кесіңіз. Бұл қамырдың тезірек сәйкес келуін қамтамасыз ету үшін жасалады. Тостағанды сүлгімен жабыңыз, сонда қамырдың бетінде қабық пайда болмайды және қамырдың көлемі 2 есе көбейгенше бөлме температурасында T = қалдырыңыз. Ол шамамен екі сағатқа созылуы мүмкін. Қамыр ұлғайған кезде оны тағы бір рет илеп, 4 бөлікке бөліп, шардың пішінін беру керек. Әрбір бөлікті жұқа шеңбер түрінде жайып, майланған пісірме табаққа немесе пішінге салыңыз. Қамырдың шетінен кішкене иықты жасаңыз. Қамырды шанышқымен бірнеше жерден шаншыңыз. Консервіленген қызанақты елекке тастаңыз және шамамен тураңыз. Сарымсақ түйірін тазалап, қолмен бастырғышпен сығыңыз. Қамырға сарымсақ қосылған қызанақты салыңыз. Шампиньондарды тазалап, әр саңырауқұлақты екіге бөліңіз. Қамырдың әр шеңберін 4 бөлікке бөліңіз. Әр пиццаның төрттен бір бөлігіне дуршлагқа лақтырылған мидия мен туралған артишокты салыңыз. Екінші бөлікке туралған ветчина салыңыз. Саңырауқұлақтарды үшінші бөлікке салыңыз. Қара зәйтүн мен анчоус - қалғанына бәрін тұз, ұнтақталған бұрыш және шөптердің жартысына себіңіз. Ірімшікті текшелерге кесіңіз және пиццаның барлық төрт бөлігіне біркелкі таратыңыз. Үстіне қалған шөптерді себіңіз. Пицца пісірер алдында қамырды қайтадан сыйғызу үшін бөлме температурасында 10 - 20 минут тұруы керек. Пешті 220 градусқа дейін қыздырыңыз. Пиццаның қалған бөлігін тоңазытқышқа салыңыз да, пісіруден 15 минут бұрын алыңыз. Қамыр қолайлы болған кезде пиццаның үстіне зәйтүн майын тамызып, орташа деңгейде 20-30 минут пісіріңіз.