Сушектен тұшпара қосылған сорпа (Еврей тағамдары)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Кептіру немесе ұсақталған матзо - 150 г, су қосылған сүт немесе ет сорпасы - 1,5 л, сары май немесе май - 100 г, қамырға арналған су - 60 г, дәміне қарай тұз, қант. Қамырды дайындаңыз: жұмыртқаны шайқаңыз, ұнтақталған қарапайым кептіргіш немесе матзо, сары май, қайнаған су, тұз, қант қосыңыз, суда ерітіңіз. Массаны қалың қаймақ консистенциясына дейін илеңіз. Егер қамыр қалыңырақ болып шықса, сүтті қосуға болады. Ыдыстарды қамырмен жауып, суық жерге 2 сағатқа қойыңыз. Содан кейін қамырдан диаметрі 2 см-ден аспайтын кішкене шарларды кесіп, оларды сумен араластырылған қайнаған сүтке батырыңыз (қатынасы 1:1), баяу отта 30 минут қайнатыңыз. Сүт пен судың орнына ет сорпасын қолдануға болады, содан кейін майды маймен алмастыру керек. Үстелге бұл сорпаны ыстық күйінде беру керек.