Киіз басылғандар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Қатпарлы қамырдан жасалған дөңгелек пішінді пирогтар осылай аталады. Олар толтырусыз пісіріледі, содан кейін толтыру олардың үстіне қойылады. Қамырды қалыңдығы 3-4 мм қабатқа жайыңыз, дөңгелек ұсақ торттарды кесіңіз. Олардың жартысын суға малынған пісірме табаққа салыңыз, ал торттардың екінші бөлігінде ортасынан тесік кесіңіз, содан кейін оларды пісіру парағындағы шеңберлерге салыңыз, шеттеріне сәл басыңыз. Тұмшапешке салмас бұрын, валовандарды жұмыртқамен майлаңыз. Дайын орамалдарға кез келген тартылған етті салуға болады: саңырауқұлақ, ірімшік, ет немесе майшабақ - және үстел шарабымен аздап себіңіз. 50 валованға қажет: 700г. ұн, 470 г. кілегейлі маргарин, 2 жұмыртқа, 8г. тұз, 300г. су, майлауға арналған жұмыртқа, аздап сірке суы немесе лимон қышқылы.