Отбасылық бәліш
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты2 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Ашытқыдан жасалған қышқыл қамырды дайындаңыз, оны кең табақпен жайыңыз және одан диаметрі 60-70 мм дөңгелектерді кесіңіз. Әр дөңгелектің ортасына сүйек кемігінен тартылған етті салыңыз, тортты екіге бүктеп, шымшыңыз. Майланған кең және жеткілікті терең пішінде пирогтардың қабатын салыңыз, оларды маймен майлаңыз. Пішін жоғарғы жағына толтырылғанша олардың үстіне жаңа қабат және т.б. қойыңыз. Пирогтардың үстіңгі қабатын маймен майлап, пішінді пешке салыңыз да, 200-220 С температурада пісіріңіз. Фаршты осылай дайындайды: миды бөліктерге бөліп, тұзды суға 2-3 минут қайнатады. Дайын миды тұздап, пиязбен аздап қуырыңыз. Қызмет көрсету кезінде бұл пирог кесілмейді, бірақ шанышқымен, қасықпен және пышақпен бөліктерге бөлінеді. Оны әртүрлі тартылған етпен де дайындауға болады: ет, саңырауқұлақ қосылған күріш, қырыққабат, жұмыртқа, сәбіз және т.б.