Пияз және саңырауқұлақтармен пісірілген картоп
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер жаңа саңырауқұлақтар 5-8, қаймақ 1 стакан, пияз 2, үгітілген ірімшік немесе нан үгіндісі 1/3 кесе, еріген сары май 2-3 ас қасық, дәміне қарай тұз, шөптер.
Сипаттамасы Қайнатылған картопты құрғатып, тілімдерге кесіңіз. Қуырылған саңырауқұлақтарды ұсақтап турап, туралған қуырылған пиязбен, тұзбен араластырыңыз. Бөлінген табаларды немесе пішінді еріген сары маймен майлаңыз, картоп қабатын, тұзды салыңыз, үстіне саңырауқұлақ қосылған пияз қабатын салыңыз, маймен себіңіз де, үстіне картоптың басқа қабатын салыңыз. Картоптың үстіне қаймақтың біркелкі қабатын құйып, үгітілген ірімшікке немесе нан үгіндісіне себіңіз де, ірімшік еріп, аздап қызарғанша пеште пісіріңіз. Бөлшектелген табаларда немесе табақтарда үлкенірек бөліктерде қызмет етіңіз. Бұл тағаммен бірге жаңа піскен көкөністерді де ұсынған дұрыс.